Hoe houd je je tanden gezond

Automatische tandpasta dispenser

 

 

 

Tandpasta is er in verschillende smaken. Maar tandpasta met munt is degene die je moet hebben. Deze smaak houdt je tanden schoon en muntachtig. Het is ook erg fris en kan worden gebruikt wanneer u maar wilt. Net als de vorm van de sinaasappelschil, geeft de smaak van munt je een licht en fris gevoel.

De tandenborstel die u gebruikt is zeer belangrijk voor het behoud van de gezondheid van uw gebit. Zorg ervoor dat u een tandenborstel gebruikt die elk verborgen plekje van uw gebit kan bereiken. En dat u er ten minste twee keer per dag, gedurende ten minste twee minuten mee kunt poetsen. Daarnaast moet u een tandenborstel gebruiken die prettig in de hand ligt en waarmee u uw tanden voorzichtig, maar grondig kunt poetsen.

Flossen is ook erg belangrijk voor de gezondheid van uw gebit. Maar wees heel voorzichtig als je het doet. Als u geen flosdraad gebruikt, kunt u uw tandvlees beschadigen. Als u het verkeerd doet, kunt u ook bloedend tandvlees veroorzaken. U moet dus weten hoe u goed moet flossen. Volg deze stappen: (1) Breek ongeveer 15 centimeter flosdraad af. (2) Schuif het op en neer tussen uw tanden. (3) Houd het stevig vast. (4) Flos elke keer met een nieuw stuk flosdraad. (5) Als u bij de tandvleeslijn bent, buigt u het in een C-vorm en schuift u het voorzichtig op en neer. (6) Doe hetzelfde met de tand aan de zijkant van uw mond. (7) Trek de flosdraad er dan uit en spuug. (8) Het kan zijn dat je dit voor elke tand moet doen. Als u klaar bent, moet u uw mond goed spoelen, om het vuil te helpen verwijderen.

Een evenwichtige voeding is ook erg belangrijk voor de gezondheid van je tanden. Zorg ervoor dat het fruit dat je eet rijk is aan vitamine C. Het is noodzakelijk dat je lichaam zoveel mogelijk vitamine C opneemt. Werf gezonde vruchten aan die rijk zijn aan vitamine C zoals appels en kiwi’s. Stop met de gewoonte om te veel citrusvruchten te eten. Te veel citrusvruchten kan uw tanden en tandvlees verzwakken. Zorg ervoor dat je meer eet van dingen die rijk zijn aan vitamine C zoals selderij en ananas.

Als u sinaasappelsap moet drinken, probeer dan een rietje te gebruiken. Het zuur in het sap kan uw tanden beschadigen als u het op die manier drinkt. Het is ook aan te raden om melk te drinken in plaats van sinaasappelsap. Het calcium in melk helpt om je tanden en botten sterk te houden.

Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid koolhydraten eet. Je moet bij elke maaltijd niet meer dan ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid koolhydraten eten. Dit is de hoeveelheid koolhydraten die het lichaam nog kan afbreken, ook al krijg je ze tijdens de maaltijd niet binnen. Als u tussendoortjes eet, laat deze dan meetellen als maaltijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.