Wat is een herenkapper

heren kapper

Een barbier of kapper kan een baan vinden in:

– winkelcentra- warenhuizen- drogisterijen- kruidenierszaken- kapeldiensten- hotels en nachtclubs

Voor elk van de bovengenoemde banen zijn bepaalde vaardigheden en bekwaamheden vereist. Iemand die in een drogisterij wil werken, moet bijvoorbeeld een scherp kritisch gezichtsvermogen hebben, want een bediende moet bij de verkoop aan klanten het goede van het verkeerde kunnen onderscheiden. Een barbier of Herenkapper Utrecht moet over communicatieve vaardigheden beschikken, omdat hij met zijn klanten (de mensen die hij kapt) moet kunnen praten. Servicevaardigheden zijn ook essentieel, want of de kapper of hairstylist nu thuis is of op het werk, hij moet met alle soorten mensen kunnen omgaan.

Op het werk

Een barbier of hairstylist werkt alleen op afspraak. Het is niet nodig om in een salon te werken. Zij kunnen gewoon dagelijks één of twee plaatsen bezoeken om een baan te vinden. Zij kunnen zelfs werk vinden in banken, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, schepen en luchtvaartmaatschappijen, omdat zij voor hun werk in openbare gelegenheden moeten werken tijdens hun vrije tijd.

Functievaardigheden

Om als kapper of hairstylist succesvol te zijn, moet een persoon:

– agressief- creatief- goed met tijd om kunnen gaan- geduldig- goed met mensen kunnen omgaan, toegewijd- hardwerkend

Basisvaardigheden

Het is belangrijk dat een persoon de basisvaardigheden van het knippen, kleuren, stylen en herstellen van haar leert. Als een persoon graag experimenteert met zijn knipvaardigheden, dan moet hij kiezen voor een carrière in hairstylisme. Is het beoefenen van een carrière immers niet zo leuk?

Bij je dekkingen moet je er ook rekening mee houden dat je een deel van de creativiteit verliest als je eenmaal hairstylist bent. Dit komt omdat een hairstylist werkt op specificatie. Zodra hij de basislay-out heeft bepaald, begint hij te experimenteren met de geproduceerde looks. Dit is waarschijnlijk de reden waarom hij soms een “curator” wordt genoemd.

Na al het bovenstaande kan een hairstylist veel banen vinden in modetijdschriften en bij televisie- en radiozenders. Een deel van zijn werk kan liggen in kapperszaken en kapsalons, waar hij kan worden ingeschakeld voor morele steun aan zijn klanten. Andere basisvaardigheden kunnen in modetijdschriften of bij de televisie zijn. Hij kan ook reizen om shows te doen of repetities bij te wonen.

Interview

Elke dag bezoek ik mijn verre familieleden, die ongeveer 87 jaar oud zijn. Ze wonen in een groot wit landgoed met bedienden en een grote vijver zorgt voor schaduw voor hun bedienden. De meesten van hen hebben permanent rode loper carrières. Zij zijn geboren in het tijdperk van de tijdschriften en hebben nog steeds een grote invloed op de modetrends.

In het decennium van de jaren tachtig werd het eiland getroffen door zware economische crises. Daardoor bloeide de textielindustrie van het eiland, die vroeger stoffen naar de Verenigde Staten exporteerde, pas in de jaren negentig op. Dit feit heeft er in grote mate toe bijgedragen dat de vraag naar geïmporteerde kleding in de wereld is toegenomen.

De modeontwerpers werken in de reclame, met hoge salarissen, en hebben lucratieve contracten met topontwerpers van luxewinkels en andere high-fashion labels.

Maar zij die hebben geleerd om kapper of cosmetoloog te worden, kunnen ook werk vinden bij reclamebureaus, waar zij kleding selecteren die zij naar modellen sturen om door hen in hun advertenties te laten dragen. Of zij kunnen hun eigen salons openen.

In de gezondheidssector is voor het openen van een privé-kliniek of dokterspraktijk een vergunning vereist. Voor deze opleiding is een diploma vereist, dat over het algemeen wordt uitgereikt door hogescholen die cursussen aanbieden in gezondheidswetenschappen of gezondheidsvoorlichting. Een diploma van een erkende universiteit is een extra vereiste voor houders van een niet-diploma.

De vraag naar werknemers in de gezondheidszorg neemt snel toe, en er is veel vraag naar medische assistenten, verpleegassistenten en fysiotherapeuten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.