Wat is de coaching?

Coach Haarlem

– Je moet jezelf en je persoonlijke stijl goed begrijpen voordat je aan coaching gaat doen. Je moet eerst kunnen inzoomen op je eigen stijl en dan mensen daarop coachen. Een medewerker heeft er baat bij om gecoacht te worden op de stijl die hij/zij al heeft, zodat je hem/haar er vervolgens op kunt coachen. Een medewerker kan je in een uur op 3 verschillende manieren vertellen waarom hij een bepaalde stijl heeft, maar de zelfkennis alleen is niet genoeg. De zelfkennis is op zichzelf een dynamisch stuk kennis, vaak lokaal en overdraagbaar. Het is kennis die u in staat stelt een ander vanaf dat punt te coachen.

– Je wilt altijd positief en enthousiast zijn in je pogingen om te coachen. Dit zal de geest en motivatie van de coachee hoog houden.

Houd een open geest. Wanneer u het coachingproces begint met een ontmoeting, is het essentieel dat zowel u als de coachee een open geest hebben over het proces. De mentale dynamiek van de interactie tussen u en de coachee is van cruciaal belang. De coachee is zich misschien niet volledig bewust van alle gedachten die in zijn geest en lichaam omgaan. Daarom moet de coach in staat zijn om te leren of de gedachten die de coachee heeft positief of negatief zijn.

Benadruk het positieve. Net zoals een televisiepresentator het positieve moet benadrukken, doet de coach dat ook. Dit is een proces dat de coach op een veel consistenter niveau met de coachee zal aangaan.

Benadruk de gebieden die verandering nodig hebben. Dit vereist dat de coachee gebieden naar voren brengt waar hij/zij een levensverandering wil beginnen, maar misschien beperkt is in zijn/haar eigen middelen. De gebieden die u naar voren haalt, kunnen zijn: snelheid om een probleem op te lossen, het niet meer gebruiken van middelen, verandering van denkpatroon, denk- of gedragspatronen, enz.

Definieer het probleem

Beslis om gevoelig te zijn voor alle mensen. Pak het probleem aan als een relatieprobleem, niet als een kans om gedrag te veranderen of aan de andere persoon.

Het probleem herdefiniƫren

Je moet eerst aanvaarden dat er een probleem is. Wat zijn de problemen: De situatie en omgeving waarin de coachee werkt, het gedrag van de coachee in relatie tot zijn/haar werk, de taal en communicatiestijl van de coachee met de mensen om hem/haar heen. De perceptie van de coachee dat er geen probleem of doel voor verandering is.

Bepaal het doel van de coaching COACHING. Dit moet worden uitgewerkt in een coachingovereenkomst met de coachee en uw supervisor.

Stel schriftelijk een actieplan op voor de coachee en geef voorbeelden van de gewenste resultaten voor de belangrijkste stadia en mijlpalen.

Mentor matched coaching betekent dat de coachee wordt gecoacht door een lid van uw personeel (of een coach, voorReturnangers) als onderdeel van uw vaste kosten. Het rendement van de in de coaching geĆÆnvesteerde tijd en middelen is zeer hoog.

Mentorcoaching is een proces. De tijd, hoeveelheid en frequentie van de coaching wordt bepaald door de duur van de relatie. U zou de tijd in een gestructureerd programma kunnen verdelen over verschillende sessies en sessies van de week. De resultaten die met het mentorschap worden bereikt, zijn meestal van lange duur.

Stel de agenda op. De agenda moet de gemeenschappelijke en op duurzaamheid gerichte richting voor de coachingsessie bepalen en in het algemeen sturen

Draag een goede houding

Zorg voor het evenwicht. De coaching wordt gezien als een element van iemand die een betere, effectievere manager wordt voor de coachee/e-klant. Het opbouwen van een relatie blijft over het algemeen beperkt tot de informatie en de houding. De relatie en de loyaliteit kunnen dat echter wel zijn voor de klant.

Lees meer

Burn out

Rouwverwerking

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.