Waarom je een Coach moet zijn

Loopbaancoach Amsterdam

 

U hebt de bekende uitspraken van sommige van uw collega’s gehoord en ze achtervolgen u: “Als u een achtergrondprobleem hebt en u weet niet hoe u moet veranderen, hebt u misschien hulp nodig”. Misschien heeft u de uitspraken ook wel eens gehoord en bent u het een beetje beu om ze te horen: “Goede managers worden geboren, niet gemaakt”. De tijden zijn veranderd sinds de dagen van de grote filmhelden Films: Man talkingin about saving the day, Man talkingin about rescuing the damsel at the end of the man. Misschien werken we zo hard om de hypotheek te betalen en de auto op de weg te houden – dat we te moe en ziek zijn om deze fantastische citaten op het scherm van de popcornprojector afgespeeld te zien worden.

Caching gaat helemaal niet over actie. Het gaat om het in stand houden van die actie. Aangezien zovele van de huidige bedrijven zich volledig hebben moeten uitkopen – en dan goedkoper om de artikelen op de vloer te houden – wat zou u doen als er niet werd gehandeld! Het is geen alles of niets beslissing. Het is even belangrijk om te laten groeien wat je hebt; als het is om te laten gaan wat je hebt. Of het is essentieel om te leren dat je maar zoveel energie hebt om te sparen en te doden. Dat te waarderen door een persoon te begrijpen voor hoe hij werkt en voor wat hij graag doet, vooral in de menselijke ervaring. Dus,

“Spiegels zijn prachtig, ze weerkaatsen je persoonlijke kwaliteiten en hun eigenschappen.”

Als er iets is dat zo sterk, zo mooi, zo natuurlijk, zo vanzelfsprekend voor je is, dan wil je misschien over deze persoon nadenken en de tijd nemen om na te gaan waarom zijn of haar karaktereigenschappen zo duidelijk zijn geworden – en natuurlijk kunnen er momenten zijn dat als manager een bepaalde vaardigheid, talent of gedrag voor anderen heel duidelijk is.

Coaching gaat over het op natuurlijke wijze ontwikkelen van mensen door het toepassen van nieuwsgierigheid en het observeren van gedrag. Denk aan een ontevreden medewerker die schijnbaar geblokkeerd is. Waar en wanneer is hun frustratie aan het licht gekomen?

Of een manager die niet kan ophouden met praten over alle problemen en zijn team niet de oplossing kan geven die hij zoekt, wat er fout gaat, waarom het niet goed gaat, waarom iemand onderbreking minder fit zou kunnen zijn.

Er zijn de voor de hand liggende bedacies die veel mensen voor wie coaching een project is, de nodige aandacht zullen moeten geven. Managers zijn in de business van het werken met mensen: Hoe kan je verwachten dat het personeel onmiddellijk en automatisch de sprong maakt? En hoe kun je van hen verwachten dat ze de juiste stijl vinden?

Wie is vroeg waar iedereen laat is? Ik neem hier een risico en stel voor hoe het individu zijn eigen lichaamstaal kan afleiden uit zijn perceptie van zijn omgeving. Omdat ik me bezighoud met het begrijpen van lichaam en geest, heb ik zoveel gezien op dit gebied van invloed; we hebben meer, we hebben minder, we moeten zelf wat zaken regelen.

Als wij denken dat de door een manager bedachte technieken net zo Colossi oefening en assertief moeten zijn om ons te helpen problemen op het werk op te lossen, dan zullen wij nooit toegewijd raken aan onze eigen persoonlijke en individuele coaching. We zullen altijd ergens anders een oplossing zoeken, en het aan iemand anders overlaten om die te vinden en te veranderen. We moeten allemaal in een positie zijn om de loopbaancoach te zijn, omdat men vaak op zoek is naar een loopbaancoach (in dit geval de manager).

Ik heb geprobeerd uit te zoeken wat de moeilijkste zin is in het latent zoeken naar een oplossing. Door te aanvaarden dat records altijd zo ver gaan als iemand ze kan vinden, is het proces om er het beste van te maken. Zelfverantwoordelijkheid voor persoonlijke verandering is een fantastisch begin. Ieder van ons moet verantwoordelijkheid nemen voor de houding die we met ons meedragen en de beknelde gevoelens die we hebben.

De verwachting en bekrachtiging van de coach, de niet ingeloste verwachting van het team en de gezochte lichaamstaal moeten ook met rust gelaten worden. Het is een manier om het conflict op te lossen en in een meer constructieve richting verder te gaan.

Lees meer

Burnout re-integratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.