Hoe word je kapper?

kapper

 

Een barbier of Kapper Poppel heeft werk gevonden om een van de volgende redenen:

* Hij of zij werkt liever met één of twee mensen dan met een menigte

* Hij of zij werkt beter samen met zijn of haar klanten

* De baan vereist vindingrijkheid

* De baan is iets waar hij of zij in uitblinkt

* De vereiste voor de job is zeldzaam

Om kapper te worden, moet je leren werken in een één-op-één kapsalonomgeving. Dit betekent in de eerste plaats dat je een goede luisteraar moet worden. Je klanten wachten om te horen wat je te zeggen hebt. Ze zullen je als ongeïnteresseerd en oppervlakkig beschouwen als je niet duidelijk communiceert. Daarom is het altijd het beste om een abrupte verandering van spreekstijl te vermijden, zoals een abrupte verhoging van de toonhoogte of een Inleidend Toespraakje. Maak uzelf in plaats daarvan beschikbaar en op uw gemak. Probeer langzaam te luisteren. vet, articuleer, vertraag uw spreektempo en vermijd slang (tenzij de slang echt Latijn is of oude Frans/romaanse datatalen). Bereid kapperswoorden goed voor, zoals bewonderd, benijd, gevonden, genuanceerd, gemystificeerd, tertiair, tertiariteiten en dergelijke. Vermijd het woord “loven” want dat impliceert een moraliserende toon.

Immers, het haar wordt “ge-erteerd” door het modehuis dat het besteld heeft. Niet op het moment dat het geknipt wordt, er is al geknipt. Het is de snit, de specificatie, het uiterlijk waaraan moet worden voldaan. Het is de aandachtstrekker bij een jonge man of vrouw, en het verhoogt een zekere sociale status en waargenomen persoonlijke factor.

Om kapper of kapster te zijn, moet je een goed hoofd voor haar hebben gekregen, omdat je je hele leven voor een spiegel hebt gestaan. Het haar altijd op een bepaalde manier knippen, bijvoorbeeld door een “V”-vormig kwadrant aan de zijkanten van het hoofd te creëren. Dit vraagt om echte intimiteit, zoals een echtgenote zich voelt met haar man. Knip de haren in de richting van de “V”-vorm, in rechte lijnen, vanaf de hoofdhuid, zodat de haren gemakkelijk binnen handbereik zijn als u het product pakt.

Als je je klant tevreden hebt gesteld, is de volgende stap voor hem om zijn “kapper” of “haarstylist” te bellen. Ik heb er altijd voor gekozen om me te specialiseren in vier (4) vakgebieden binnen het kappersvak: knippen, kleuren, trimmen en stylen. Op deze manier kan ik mijn uitstekende communicatieve vaardigheden gebruiken om het vertrouwen dat mijn klanten in mij stellen waar te maken.

Het vierde niveau van het kappersvak is dat van “gecertificeerd hairstylist” te worden. Dit wordt bereikt door het Nationaal Certificeringsprogramma (NCCP) voor het kappersvak te doorlopen. Dit is de organisatie die de titel van “Gecertificeerde Hairstylist” toekent. Deze titel wordt toegekend aan kappers die het vak minimaal 2 jaar met succes hebben uitgeoefend of die zich als gediplomeerd kapper presenteren en geslaagd zijn voor een nationaal beroepsdiploma kappers in hun gekozen vakgebied.

Aangezien het om een winstgevend beroep gaat, is het raadzaam u aan te sluiten bij enkele kappersvakbonden voor steun. Een vakbond kan je in vertrouwen nemen in enkele van de beste kappersscholen van het land en zal je ook kunnen helpen om de nodige licentie te verkrijgen die nodig is om een baan te krijgen. Dit wordt erg moeilijk om te doen zonder opleiding.

NNPCHA

Dit is de Noord-Amerikaanse National Certification Programme, een netwerk van nationale regelgevende instanties die technische bijstand en educatieve middelen om de HVAC, verlichting en elektrische, bouw-codes en normen zoals ontwikkeld door deigsrown energiesysteem.

Dit is een beroeps uitsluitend onderwijsorgaan, zodat het niet uitmaakt welke vaardigheden u hebt, u zult hun klassen moeten bijwonen. Ze worden gehouden vanuit verschillende delen van de VS. Sommige steden in de V.S. waar de NCCPA hun hoofdkwartier heeft zijn: Washington D.C., Baltimore, Louisgress, Colorado Springs, laat bij Rocky Mountain News, Idaho Falls, Alaska, Montana, North Carolina, South Dakota.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.