Hoe vindt u de juiste haarprothese voor u: Een gids

Wat is een haarprothese?

Je haar is een verbazingwekkend iets. Het houdt je hoofd rechtop, voorkomt dat je gezicht vol zand zit, en kan op de een of andere manier ook heel goed uit je hoofd groeien. Dit alles betekent dat uw haar tegelijk de ster van de show is en datgene wat achter in uw hoofd vast komt te zitten en u ernstig ongemak bezorgt. Een haarprothese is een stuk synthetisch haar dat je aan de wortels van je echte haar vastmaakt. Het stelt u in staat haar te hebben dat op het uwe lijkt of dat overeenkomt met de geweldige lokken van iemand anders.

Er zijn veel verschillende soorten haarprotheses op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Haarprotheses zijn er in veel verschillende stijlen en kleuren, dus het is vaak aan de gebruiker om er een te vinden die het beste bij zijn behoeften past.

Haarprotheses

Soorten haarprotheses

 • Clip-on: Bevestig aan uw eigen haar en klem het vast.
 • Pruik: Bevestigen en losmaken van uw eigen hoofd.
 • Tape-in: Bevestigen en losmaken van uw eigen hoofd.
 • Tape-in extensions: Bevestigen aan je eigen haar met een speciale lijm die verwijderd kan worden.
 • Implantaten: Dit zijn echte haarextensies die op de bovenkant van uw hoofd worden genaaid, waarvoor u een arts moet bezoeken voor de procedure.
 • Pruiken: Deze zijn gemaakt van echt menselijk haar en zien er het meest natuurlijk uit van alle prothesen.
 • Bump-on: Bump-on haarprotheses zijn een zeer effectieve en populaire manier om één of beide kanten van het hoofd te bedekken. Ze worden meestal van synthetisch haar gemaakt en kunnen als een pruik worden gedragen of aan de wortel van het eigen haar worden vastgeklikt. Eenmaal op hun plaats, zien ze eruit en voelen ze aan als echt haar.
 • Folliculair: Deze zijn vergelijkbaar met extensions, maar worden gemaakt door haarzakjes rechtstreeks uit de hoofdhuid te halen. Ze zien er natuurlijker uit, maar kosten meer dan clip-in hair extensions.
 • Pruiken: Deze zijn gemaakt van echt menselijk haar en zien er het meest natuurlijk uit van de prothesen.
 • Bump-on: Bump-on haarprotheses zijn een zeer effectieve en populaire manier om één of beide kanten van het hoofd te bedekken. Ze worden meestal van synthetisch haar gemaakt en kunnen als een pruik worden gedragen of aan de wortel van het eigen haar worden vastgeklikt. Eenmaal op hun plaats, zien ze eruit en voelen ze aan als echt haar.
 • Folliculair: Deze zijn vergelijkbaar met extensions, maar worden gemaakt door haarzakjes rechtstreeks uit de hoofdhuid te halen. Ze zien er natuurlijker uit, maar kosten meer dan clip-in hair extensions.
 • Bijenkorven: Deze synthetische haar add-ons hebben de vorm van bijenkorven en komen in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Ze kunnen worden gedragen als een pruik of stevig worden vastgeclipt aan de wortel van je eigen haar.
 • Weave: Deze synthetische haar add-ons zijn gemaakt van menselijk haar en komen in een verscheidenheid van kleuren en stijlen. Ze kunnen worden gedragen als een pruik of veilig worden vastgeklikt aan de haarwortel van uw eigen haar.

Voor- en nadelen van het gebruik van een haarprothese.

Haarprotheses kunnen je look totaal veranderen en je dat nieuwe kapsel geven dat je altijd al wilde. Maar het kan ook een gedoe zijn: je moet naar de kapper om ze in te laten brengen, je moet ze maandelijks onderhouden en je bent elke maand een beetje geld kwijt. En, afhankelijk van je haartype, zien ze er misschien niet zo natuurlijk uit als je zou willen.

Als u echter de juiste prothese neemt, kunnen haarprotheses een geweldige manier zijn om uw haarverlies te bedekken of u een nieuwe look te geven. Misschien wil je een pruik proberen die gebaseerd is op het uiterlijk van een van je favoriete beroemdheden of wil je iets ongewoons proberen zoals een roze Mohawk.

De juiste haarprothese voor u vinden

Haarprotheses zijn er in veel verschillende stijlen, modellen en merken. Ze zijn te vinden in schoonheidswinkels, online retailers of in speciale haarverlengingsboetieks. U kunt ook haarprotheses vinden op schoonheidsbeurzen en conventies.

Voordat je gaat winkelen, moet je eerst een beetje onderzoek doen om het type prothese te vinden dat het beste bij je past. Hier is een snelle opsplitsing van enkele van de meest populaire haarprothese types.

 • Clip-on haarprothesen. Dit zijn de meest voorkomende en worden door bijna iedereen gedragen. Ze worden aan uw eigen haar vastgemaakt en vastgeclipst.
 • Pruik haarprotheses. Net als een clip-on worden pruiken aan het eigen haar bevestigd en gedragen als een pruik. Ze zijn echter gemaakt van menselijk haar, vaak van een donor, terwijl clip-on prothesen van synthetisch haar zijn gemaakt.
 • Tape-in haarprothesen. Deze hairextensions worden met een speciale lijm op uw eigen haar bevestigd en kunnen gemakkelijk verwijderd worden.
 • Implantaten haarprotheses. Dit zijn echte haar extensies genaaid op de top van je hoofd en vereisen dat u een arts te bezoeken voor de procedure.
 • Pruiken haarprotheses. Deze worden van echt menselijk haar gemaakt en zijn de meest natuurlijk ogende van de prothesen.
 • Bump-on haarprothesen. Net als een pruik, is een bump-on prothese een combinatie van synthetisch en menselijk haar. Hij wordt echter maar aan één kant van het hoofd gedragen en ziet er iets minder natuurlijk uit dan een pruik.
 • Folliculaire haarprothesen. Deze lijken op extensions maar worden gecreëerd door haarzakjes rechtstreeks uit de hoofdhuid te halen. Ze zien er natuurlijker uit, maar kosten meer dan clip-in haarprotheses.
 • Weave haarprothesen. Dit zijn synthetische haaraanvullingen die in een verscheidenheid van kleuren en stijlen komen. Ze kunnen worden gedragen als een pruik of stevig worden vastgeklikt aan de wortel van uw eigen haar.

Laatste woorden.

Haaruitval is iets dat veel mensen treft, en het kan heel moeilijk zijn om ermee om te gaan. Gelukkig zijn er veel manieren om ervoor te zorgen dat uw haar er op zijn best uitziet en aanvoelt. Van extensies, tot pruiken en haarstukken, u kunt iets vinden dat past bij uw budget en uw behoeften. Haarprotheses zijn een van de meest populaire haarvervanging opties, en ze kunnen een geweldige manier zijn om uw haarverlies te bedekken of u een nieuwe look te geven.

Of u nu een medische aandoening heeft waardoor uw haar dunner is, of u wilt gewoon iets nieuws proberen, haarprothesen zijn een geweldige optie. Met zo veel opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om de perfecte prothese voor u te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.