Een lifestyle coach

Lifestyle coach Breda

De meeste mensen zijn vergeten hoe ze kinderlijk kunnen zijn – hoe ze kunnen vertrouwen op hun eigen bronnen, hun eigen aangeboren wijsheid. Een lifestyle coach neemt een cliënt mee naar de rand van zijn of haar persoonlijke kracht. De cliënt, in dit geval, is de coachee. De life coach is de facilitator of hoeksteen. De cliënt, de coachee of opdrachtgever, wordt bewust gemaakt van de angsten, zelfbeperkende gedachten, blokkades die tussen hem en zijn doel komen te staan en voor hem naar buiten gebracht. De life coach helpt de cliënt dan zijn macro-visie, gehechtheden, gevoelens, beperkende kijksituaties, persoonlijke patronen aan de wortel te zien, de aard van zelfbeperkende overtuigingen en de conditionering uit de kindertijd. Dan kan de cliënt geïnspireerd worden om de interne conflicten en uitdagingen te zien en er bovenuit te stijgen.

Een life coach stelt de gecoachte in staat zijn of haar door God gegeven potentieel te zien, om boven de uitdaging uit te stijgen. Nadat de belangrijkste kerndoelen van de life coaching zijn bereikt, kan een life coach betrokken worden bij de tune-up/fix-it fase. Bijvoorbeeld, iemand die voor een bedrijf werkt heeft een probleem met het beleid van zijn baas en kan hulp en ondersteuning zoeken. Een lifestyle coach kan de coachee begeleiden bij het identificeren of zijn kernattitudes en reacties gehoorzaam zijn aan de autoriteit van zijn baas of dat ze zijn ware zelf nastreven. Een werknemer kan zijn hele leven voor een bedrijf werken om zichzelf te laten gelden en assertiever te zijn op de werkplek. Hij kan ook bang zijn dat de controle van zijn bazen en zijn prestaties niet ontspannen. Een begeleidingsproces is nodig om deze verlangens te identificeren. Dan kan hij begeleid worden door het innerlijke conflict van de coachee te identificeren en de manier te ontwikkelen om te gedijen en uit te blinken op de werkplek. Voordat de training in de praktijk kan worden omgezet, moet de werknemer het volgende voorbereiden: een lijst van welke banen hij haat, een lijst van welke banen hij goed kan en een gevoel van de waarschijnlijke hogere carrièrehoogten die hij zou kunnen bereiken (zijn passie leven).

Vaak weet een cliënt niet welke beperkingen er in zijn of haar leven kunnen bestaan. Soms denkt de cliënt dat het alleen jouw mening of die van wie dan ook over hem is. Dat is niet zo. Een life coach brengt het innerlijke zelf van de coachee naar boven en helpt hem zijn beperkende vooronderstellingen en niet-erkende veronderstellingen in het licht van de waarheid te plaatsen. Een life coach haalt volwassen vrienden in een cliënt naar boven om de dingen uit zijn kindertijd en schepping uit te pakken. Een life coach helpt een vertrouwen te scheppen voor de coachee om zich open te stellen voor anderen, vooral met een vertrouwde vriend uit zijn verleden. Niet zo, een life coach kan het hoofdstuk van het verleden van de cliënt afsluiten en een nieuw kanaal van leiding in gang zetten.

Een life coach kan de natuurlijke sterke punten en talenten van de cliënt gebruiken om een strategie te ontwikkelen om de grote doelen van de coachee te bereiken. De strategie moet werken in de echte wereld. Zij heeft een bijdrage of ondersteunende middelen uit de echte wereld nodig. Het moet worden gemanifesteerd door middel van een praktische activiteit die kan worden getest. Een doelgerichte en doelgerichte activiteit is een vereiste voor de cliënt.

Een lifestyle coach heeft een cultuur. Hij weigert het geslacht met sociale implicaties te beschouwen. Een life coach werkt niet volgens de controletheorie of de promotie van de baas. Een life coach verwacht gewoon dat iedereen in een sessie een bijdrage levert aan de carrière van de cliënt. Hij vraagt de coachee, niet de coachee kritiek te leveren op andere leden van zijn personeel of zich te richten op zijn kinderen en het gezin.

Een lifestyle coach haalt het donkerste afkickcentrum van de gemeenschap in het algemeen naar boven. Hij wordt een gids om aan de cliënten persoonlijke kracht en waardigheid te tonen. Het leven in vier dimensies vergt denken en doen, net als je lichaam. Maar er gebeuren dingen en er ontstaat een bepaald werk in het leven. Met het lichaam heb je maar één lichaam; met geest en ziel heb je er vele. Je kunt ze niet scheiden. Samen vormen ze een persoon en ze moeten naar buiten worden gebracht. Een life coach geeft zelfrealisatie en de wil om een werk goed te doen. Met andere woorden, hij kent de eigen persoonlijkheid en de wil om het egoïsme achter zich te laten en meer nederigheid te ontwikkelen om anderen te helpen.

Een lifestyle coach begrijpt de mysterieuze wereld. Een van zijn motto’s is: “Een leven in de wereld, maar van geest.”

Een lifestyle coach moet het materialisme verlaten hebben. Hij heeft een boodschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.