Coaching – Wat is het?

Herstelcoaching Hoofddorp

Coachen is niet een of ander zacht, verwend ding dat alleen de nadelen en de problemen kunnen doen”, zei de grote voetbalcoach, Johan Cruyff. Het is evenmin een manier om een kampioen-winnaar te ontwikkelen van een individu tot het professionele spel van een team. Voor de winnaar geeft het oplossen van een probleem een bepaald niveau van begrip aan. Voor een “winnend team” om te winnen op de manier die zowel wenselijk als realistisch is, is herstelcoaching nodig. Voor het team als geheel, het opbouwen van zijn eigen effectief gedrag. Voor het individu om te veranderen, concentreer u op één of meerdere gedragingen tegelijkertijd.

Coaching betekent het inhuren van een coach om uw personeel, teamleden en/of uzelf op koers te houden, op het doel af te koersen, gefocust en in balans te houden en vooruitgang te boeken met het doel. Het proces van herstelcoaching houdt altijd in dat de “coachee” naar zijn of haar coach kijkt voor begeleiding. Omdat de coach door zijn of haar geslacht apart wordt gezet voor zijn of haar coach, is er een bepaald niveau van vertrouwen en openheid dat alleen kan worden toegestaan in het coachingsproces. Wanneer de coachingrelatie succesvol is, zal het team zich rond de coach organiseren. Het team zal opbloeien onder de begeleiding van de coach, omdat de coach de tijd neemt om de specifieke doelstellingen en doelen van het team te definiëren en te begrijpen. Het is bijna alsof je een team hebt. De behoefte aan coaches of teams is van cruciaal belang. Denk aan de Personal Recruiting van de voetbalcoach op de school waar u naar de universiteit ging.

Coach zal:

1. Wilde je laten zien hoe je moest spelen.2. Wees hard voor je en wees zijn of haar ” spiegel”, in die zin dat hij of zij geen knikje geeft als je praat en je laat horen.3. Vier met je mee wanneer talent wordt getoond; maak een welgemeend “ik hou van je” en stuur van tevoren een kaartje.4. Houd je verantwoordelijk voor al zijn of haar beloften.5. Maak zijn of haar spelers je teamspelers bewust van het belang van op schema zijn en voor hun zelfrespect.6Bevestig je doelen en targets en stuur je op de juiste manier aan.7. Corrigeer je met medeleven voor zaken die niet in lijn zijn met de doelen en targets van het team.8. Geef je voldoende tijd om doelen te ontwikkelen en na te streven en beloftes te doen om deze te bereiken, en geef je voldoende ruimte om het doel te bereiken en het doel te bereiken.

Succesvolle coachende mensen kunnen de 10 grondslagen van de “Coachee Definitie van Coachen” gebruiken

Begin met te begrijpen dat coaching geen lesgeven, onderwijzen, counselen of andere minder gecertificeerde activiteiten zijn. In feite is coaching niets anders dan rollen van liefde en zorg.

1. trainer is er om ons te laten zien hoe we moeten leren.2. trainer is er om ons te helpen weten hoe we moeten spelen.3. trainer heeft het voorbeeld gegeven van hoe hij of zij speelt en zorgt ervoor dat de speler weet en begrijpt welke acties nodig zijn om geconcentreerd te blijven in actie. Bovendien rolt hij of zij de verwachtingen van de speler in het coachingproces.4. trainer is er om ons te laten zien hoe we “de lege plekken invullen” met onze instructie.

Niets blijft in ons ware begrip nadat we getraind zijn. De coach bezit de speler niet, en de speler blijft de speler met al deze variërende zaken. Zij zoeken in hun eigen tijd uit wat er aan de hand is en wanneer het nodig is dat zij handelen op een manier die de coachingsstijl van het team onthult en hoe de anderen in het team passen.

Wanneer er hogere eisen worden gesteld aan de wijze waarop de trainer omgaat met de verantwoordelijkheid van de leider en zijn of haar bevoegdheid om foutloos te handelen met “inachtneming van de vereisten van deze specifieke handeling, zal het vertrouwen tussen de trainer en zijn of haar volgelingen en de speler zeer sterk zijn en zal er vertrouwen en respect kweken tussen de speler en zijn of haar trainer”.

Dit laat de speler en de coach vrij om hun doel te bereiken – door flexibiliteit en een ongecontroleerd geweten voor feedback en correctie toe te staan om de rusteloosheid in het spel aan beide kanten te bevorderen, terwijl de taken worden volbracht die zijn uiteengezet in de organisatie van de doelen en doelstellingen van de groep – eerlijkheid, consequentheid, consequentheid en openheid – allemaal gebruikelijk bij professionele coaching.

Coaching is in feite niet het resultaat van het vertellen van een verhaal, het geven van beschuldigingen of het geven van ongeldige vermaningen.

De rol van zelfbewustzijn om dit tot een succesvol coachingsproces te maken, speelt zich af op alle niveaus van het team. Coaching werkt omdat het het beste model is voor teamwerk vanaf het allereerste begin, voordat er een team is.

Lees meer

Reiki

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.