Hoe te beginnen met coachen

Coach Den Haag

1. Een idee krijgen van waar ze zijn.

Onthoud dat u niet de goeroe op kantoor bent en dat de coachee de expert is over zichzelf. Je bent er met hen om hen te helpen “een maatstaf te krijgen voor hun eigen agenda, doelen en strategieën, zodat ze die opstellen als een manier om hun doelen te bereiken”. Als je in de buurt bent, help je door te luisteren, hen vragen te stellen en met hen na te gaan wat hun beweging is gedurende de dag op het werk.

2. Modelleer wat je wilt dat ze zijn.

Indien zij niet over de vereiste vaardigheden beschikken om de klus te klaren, moet u hen helpen de vaardigheden te verwerven die zij nodig hebben om de klus te klaren en te slagen. Help hen verantwoordelijkheid te nemen voor hun personeels- en organisatieprestaties – aangezien dit de bron is van hun succes. Help hen een week of twee uw lessen uit te proberen en geef hen dan feedback.

3. Motiveer hen.

Inzicht (dat positief is) en gedragingen (die het resultaat zijn van dat inzicht) leiden tot bepaalde doelen of uitkomsten (de resultaten van de strategieën en vaardigheden die worden toegepast om gestelde doelen te bereiken). Dus, hoe begin je met dit proces? Is het te motiverend voor de coachee of moet je zijn niveau van motivatie opbouwen naar zijn niveau van prestatie? Onthoud dat je het later pro en contra zult moeten beoordelen, dus beslis op welk niveau de motiverende technieken passen bij de persoon die je coacht.

4. Accepteer hun individualiteit en uniciteit.

Coaching biedt de mogelijkheid om de verbeelding van de coachee op te rekken. Introspectie vereist een eerlijke beoordeling van JOU om er zeker van te zijn dat je weergeeft hoe jij denkt dat het beste is. Dan kun je verder gaan naar de coachee – en als dat het geval is, zul je hen accepteren zoals ze zijn, want ondanks wat je leuk aan hen vindt, zijn ze nog steeds mensen met een unieke combinatie van sterke punten en beperkingen. Coaching is geen vervanging voor persoonlijke therapie of counseling op korte termijn. Het vereist ook de juiste verstandhouding tussen coach en coachee. Deze persoon kan tedere liefdevolle zorg nodig hebben als hij problemen heeft, maar zolang u zijn sterke punten en beperkingen respecteert, kunt u hem een duwtje in de goede richting geven.

5. Coachingscompetentie opbouwen.

Uw coach zou zich bewust moeten zijn van enkele van de meest voorkomende fouten die uw coachee kan maken om te voorkomen dat ze in de toekomst opnieuw gebeuren. Hij/zij zou zich ook bewust moeten zijn van de veelvoorkomende dingen die hij/zij goed doet, zodat hij/zij deze regelmatiger kan benadrukken.

6. Een goede verstandhouding opbouwen.

Coaching is geen eenvormig proces. De coach en coachee moeten uitwerken wat het beste bij elkaar past en hoe ze op verschillende manieren naar hun doelen toewerken.

7. Bouw een serieuze relatie op.

De coach en coachee moeten zich op hun gemak voelen bij elkaar, dus voel je vrij om jezelf gerust te stellen dat dit op de juiste manier gebeurt. In elke relatie moeten beide partijen eerlijk tegen elkaar zijn en leren hoe ze effectief kunnen communiceren.

Onze coaching filosofie is simpel – coaching moet makkelijk zijn. Het moet leuk zijn om te doen. De coach moet een uitdaging zijn zonder opdringerig te zijn. De coach is de cheerleader en de 326 die de angel eruit haalt als het te eng wordt.

Eenvoudiger gezegd: coachen zou gemakkelijk moeten zijn; het zou een natuurlijke vaardigheid moeten zijn; het zou geen hoog IQ of hoog EQ moeten vereisen.

Gelukkige coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *